9,5
Score op Funda Logo
Veenendaal

Bontekoestraat 7

€ 389.500 k.k.

Te koop Bontekoestraat 7

Kenmerken

 • Woonoppervlakte: 105 m2
 • Perceeloppervlakte: 141 m2
 • Slaapkamers: 4 kamers
 • Bouwjaar: 1991
 • Aangeboden sinds: 10/02/2024

Omschrijving

Op zoek naar een eengezinswoning in Veenendaal West? En dan ook nog eens specifiek in de Dichtersbuurt? Dan vragen wij uw aandacht voor deze superleuke, keurig onderhouden en zorgvuldig bewoonde woning. Of u nu een juist een starter bent of wellicht een doorstarter: dit is gewoon een interessante woning met tegelijkertijd nog diverse mogelijkheden. Al dan niet voor de toekomst. Op dit moment kent deze pur sang gezinswoning een fijne woonkamer aan de tuinzijde, een eigentijdse keuken aan de voorzijde…

Plattegrond (43)

Kenmerken

Overdracht

 • Vraagprijs: € 389.500 k.k.
 • Woonoppervlakte: 105 m2
 • Perceeloppervlakte: 141 m2
 • Inhoud: 385 m3
 • Status: Te koop

Bouw

 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 5
 • Slaapkamers: 4 kamers

Omschrijving

Op zoek naar een eengezinswoning in Veenendaal West? En dan ook nog eens specifiek in de Dichtersbuurt? Dan vragen wij uw aandacht voor deze superleuke, keurig onderhouden en zorgvuldig bewoonde woning.

Of u nu een juist een starter bent of wellicht een doorstarter: dit is gewoon een interessante woning met tegelijkertijd nog diverse mogelijkheden. Al dan niet voor de toekomst. Op dit moment kent deze pur sang gezinswoning een fijne woonkamer aan de tuinzijde, een eigentijdse keuken aan de voorzijde en op de eerste verdieping drie slaapkamers. Op de tweede verdieping is er een vierde slaapkamer aanwezig. Overigens zijn er op deze verdieping goede mogelijkheden om een extra kamer te realiseren.

Dat Veenendaal West en in het bijzonder de Dichtersbuurt in trek is dat begrijpen wij wel. Het moderne en complete winkelcentrum De Ellekoot ligt op een steenworp afstand. Net als een sporthal, een treinstation en een bushalte trouwens. Ook basis- en voortgezet onderwijs is op korte afstand gelegen. En niet geheel onbelangrijk: vanaf hier bent u ook nog eens gemakkelijk en snel bij de op- en afrit van de A12.

Verkoper aan het woord: Ruim 15 jaar hebben wij met heel veel plezier gewoond in onze woning. En wat zijn we hiermee verwend. Dit maakte het vinden van onze volgende woning extra lastig. De ligging aan de brede straat hebben wij erg gewaardeerd, net als de fijne oriëntatie van de achtertuin. En niet te vergeten de ligging op korte afstand van uiteenlopende voorzieningen natuurlijk. Maar dan is nu echt de tijd aangebroken om onze woning over te gaan dragen aan de volgende bewoners. Met toch wel een beetje pijn in het hart, dat wel.

Indeling
Begane grond: via de voortuin komen we aan bij de voordeur. De voordeur geeft toegang tot de hal. Hier zien we allereerst de trapopgang naar de eerste verdieping. Maar ook zien we een deur naar het toilet en een deur naar de meterkast. Verder gelopen staan we in de woonkamer. Deze woonkamer heeft een trapkast en een deur naar de achtertuin. Aan de voorkant van het huis bevindt zich de keuken die een U-vormige keukenopstelling heeft met wit hoogglans fronten en een zwart werkblad. Een schitterende combinatie. Ook aan inbouwapparatuur komt u niets te kort want zo is er onder andere een keramische kookplaat, een afzuigkap, een op hoogte geplaatste vaatwasser, een koelkast en een combi-oven aanwezig. Ook is er een praktische apothekerskast en een draaicarrousel. Last but nog least geniet u vanuit de keuken een leuk uitzicht over het brede straatbeeld.

Eerste verdieping: Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers met een goed formaat beschikbaar. Twee slaapkamers liggen aan de achterkant van het huis, één slaapkamer ligt er aan de voorkant. Net als de badkamer die een douche, een toilet, een wastafel, een wastafelmeubel en een design radiator heeft.

Tweede verdieping: Deze verdieping is uitermate praktisch ingericht met een slaapgedeelte en een inloopkast. Aan de achterzijde is er een dakvenster geplaatst. Ook de wasmachine kan hier worden aangesloten en verder is de CV-ketel hier opgesteld (2022).

Overig: De gehele begane grond is afgewerkt met licht grijs marmoleum met vloerverwarming. De volledige eerste verdieping is in 2022 voorzien van HR++ beglazing. Het totale buitenschilderwerk is in 2023 nog uitgevoerd. Het is de wens van de verkopers om de oplevering van deze woning begin 3e kwartaal 2024 te laten plaatsvinden.

Maar wie was nu eigenlijk Bontekoe? Bontekoe werd in 1587 in Hoorn geboren. Hij volgde op twintigjarige leeftijd zijn vader op als schipper van het schip De Bontekoe. De schepen waar hij op voer werden in de loop der tijd steeds groter. Zijn schepen noemde hij telkens De Bontekoe. Toen Willem IJsbrantsz. Bontekoe bijna zestig jaar oud was, wees niets erop dat deze zeeman in ruste één van de beroemdste figuren uit de vaderlandse geschiedenis zou worden. De Republiek der Verenigde Nederlanden was in Bontekoe’s dagen talloze schippers rijk. Als schipper in dienst van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (voc) had hij een avontuurlijke reis meegemaakt, maar eenmaal thuis in zijn geboortestad Hoorn nam zijn leven weer de oude, betrekkelijk rustige loop. Het verhaal van zijn reis was binnen Hoorn alweer vergeten en daarbuiten nauwelijks bekend geworden. Totdat een plaatselijke uitgever besloot Bontekoe’s reisverslag te publiceren. Het Journaal werd Nederlands meest gelezen reisverhaal aller tijden en Bontekoe’s naam een begrip.

Documenten

Selecteer onderstaande documenten om ze te downloaden

Contact

Neem gerust contact op

Onze voordeur staat vanzelfsprekend open. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

"*" geeft vereiste velden aan